Satisfets a la vida i en el treball

Fa uns mesos us vam proposar des del mur de Facebook de la Trueta participar en una enquesta en el marc d’una investigació sobre la satisfacció a la vida i en el treball de persones amb malaltia mental. L’objectiu era comparar un grup de població sense trastorn mental amb els treballadors del Centre Especial de Treball (CET) de la Fundació Humanitària Dr. Trueta. Les conclusions de l’estudi han corroborat la hipòtesi de la qual es partia: que no hi ha diferències significatives entre el grau de satisfacció d’un i altre grup.

Els voluntaris internacionals de la Trueta Peter Kaman i Nicola Pellegrino han posat punt i final a la seva estada a Vic amb aquesta investigació. Un estudi que conclou que la teràpia ocupacional, combinada amb els tractaments mèdic i farmacològic dels malalts mentals, és un recurs eficient i juga un paper important en l’èxit del tractament.

Més enllà dels beneficis laborals que pot oferir la teràpia ocupacional, aquesta també incideix en l’àmbit social. Els usuaris surten de casa, s’obren a noves rutines i noves coneixences, veuen que no estan sols i que no són els únics, accepten millor el què els passa, els permet sentir-se útils en la societat… Tot plegat té un efecte positiu en l’autoestima, la satisfacció de la vida i la moral d’aquestes persones.

Tot plegat permet concloure que els treballadors del CET El Merma tenen una estabilitat a la vida diària i una bona qualitat de vida. I això, és sens dubte, la millor recompensa de la nostra tasca.

poor kid with water

0 Comments