Qui Ajuda a Qui?

Qui ajuda a qui? o Qui necessita a qui? Dues preguntes que en el cas de la Fundació Humanitària Doctor Trueta, la nostra Trueta, poden quedar respostes si atenem tres factors correlacionats entre ells. Aquests inputs són el Tercer Món, el Medi Ambient i els treballadors / voluntaris.

S’ajuda al Tercer Món mitjançant l’enviament de material sanitari divers, que un cop arribat al Congo, a Cuba entre d’altres destinacions, és ben rebut per la població local que ella mateixa es distribuirà com cregui convenient i necessiti.

Es col.labora amb el Medi Ambient a partir del reciclatge de medicament que els voluntaris o treballadors del centre realitzen.

La Trueta ajuda als usuaris del seu centre oferint-los una sortida laboral pels qui hi treballen i una sortida més lúdica pels que hi fan hores de voluntariat. Tots ells malalts mentals on tenen un sortida a la seva malaltia. Malalties mentals que l’únic que aporten als usuaris és malestar, trobar-ho tot negre, pensaments negatius entre d’altres simptomatologies.

A partir de processos de producció senzills els usuaris reciclen el medicament i encaixen material sanitari per poder ser enviat a països del Tercer Món i això dóna lloc a petites cinèrgies on els treballadors de la Trueta poden interrelacionar-se entre ells creant així grups d’amistat fora del centre. Aquests cercles d’amistat no tenen altre finalitat que crear coal.lició de grup i enfortir les relacions, per poder desenvolupar el treball molt millor, enriquint l’autoestima del voluntari i fomentant la participació entre ells.

I finalment els usuaris ajuden els usuaris. Tothom pot necessitar ajuda en algun moment concret. Ajuda i seràs ajudat.

Qui ajuda a qui? o Qui necessita a qui? Simplement tothom necessita ajudar i tothom necessita que se l’ajudi. Són variables bidireccionals on el nexe d’unió és la pròpia Fundació Humanitària Doctor Trueta que fa de vincle entre el Tercer Món, Medi Ambient i Treballadors / Voluntaris.

Jesús Rafart Boix
Voluntari de la Trueta

0 Comments