Des d’on jo sóc

En Xavier Pujols té 28 anys i en fa vuit que està vinculat a la Trueta, primer com a voluntari i des de 2007 com a treballador del Centre Especial de Treball que la Fundació té a Berga. Ell és el protagonista d’un vídeo que us volem fer arribar i que desitgem s’escampi arreu perquè és tota una lliçó de vida.

En Xavi té paràlisi cerebral des dels tres mesos. La seva vida i la d’aquells que l’envolten s’ha vist trastocada per la malaltia però això no li ha impedit fer tot allò que ha desitjat. I en el cas d’en Xavi no parlem de qualsevol cosa. Vol dir viatjar, anar a concerts, volar en parapent i moltes coses més.

No en va es defineix com una persona molt activa i reconeix que li agrada “provar coses noves i atrevir-me davant qualsevol repte”. També s’atreveix amb la gent nova, i pensa que de “tothom s’aprèn alguna cosa”.

És amic i fan del grup Lax’n’Busto, a qui segueix per tot arreu des de 2005 anant a concerts i a sopar plegats. “Ens ho passem genial!!”, confessa.

Cada dilluns al matí en Xavi agafa un autobús per anar de casa seva, al Berguedà, fins a l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. Allà fa de voluntari amb els nens que es troben en la seva mateixa situació que ell o que pateixen altres malalties jugant amb ells a la sala de jocs o a la seva habitació.

Un tarda a la setmana fa natació i a partir de la primavera, amb l’arribada del bon temps, fa teràpia amb cavalls una altra tarda.

Projectes de reinserció laboral com els de la Fundació Humanitària Dr. Trueta permeten a gent com en Xavi tenir una certa dependència econòmica. A nivell familiar, en Xavi també ha aconseguit el seu propi espai gràcies a projectes d’assistència personal com els d’ECOM.

Actualment el seu desig és independitzar-se i viure “al meu pis”. No sap quan ho podrà fer perquè per obtenir-lo s’han de fer diverses gestions però és el seu pròxim objectiu.

0 Comments